PVC Ramen prijzen

Wanneer je graag meer informatie wilt over PVC ramen voor in jouw woning of pand of wanneer je graag PVC ramen wilt aanschaffen, schakel hiervoor dan een raamspecialist in. Door meerdere raam firma’s uit je regio te vergelijken op prijs en kwaliteit kies je eenvoudig voor een kwalitatieve ramen tegen de beste prijs! Meer informatie over PVC ramen.

Materiaalkeuze

Wetende dat de materiaalkeuze het zwaarst doorweegt in de kostprijs van je nieuwe ramen, heb je met pvc alvast een prima keuze gemaakt. PVC is namelijk goedkoper dan hout en aluminium (PVC ramen zijn tot 30% goedkoper dan aluminium ramen en deuren en tot 15% goedkoper dan houten schrijnwerk.), en dit met een even goede kwaliteit. Wie vandaag de dag een nieuw huis koopt of de ramen gaat vervangen in een bestaande woning kiest bijna nooit meer voor houten kozijnen. Dankzij het gebruik van kleurcoatings en hoogwaardige kleurfolies vind je ongetwijfeld PVC ramen en deuren in pvc die bij je woning passen.

Kosten PVC

Denkt u erover na om nieuwe PVC ramen te laten plaatsen in uw woning? Aan nieuwe PVC ramen en deuren hangt uiteraard een prijskaartje maar wat kosten PVC ramen?

De prijs pvc ramen per m² kosten minder dan andere grondstoffen, zoals hout of aluminium en u krijgt zoveel terug na installatie van uw nieuwe PVC ramen, betere isolatie en dus lagere energiekosten, gebruiksgemak. Vanwege het gebrek aan onderhoud hoeft u er de komende 50 jaar niet meer naar om te kijken, dat scheelt veel in vergelijking met houten ramen. Houten ramen zullen ongeveer om de drie jaar moeten worden geschuurd en worden voorzien van een nieuwe laag verf om zo het hout goed te blijven beschermen tegen de weersinvloeden.

Afmeting
PVC raam
Prijs inclusief levering, plaatsing en btw
1 x 1 M€ 150 – € 400
1,5 x 1,5 M€ 200 – € 550
2 x 2 M€ 300 – € 750

Premies op PVC ramen

Bij de oriëntatie naar prijzen van PVC ramen is het ook belangrijk om rekening te houden met mogelijke premies. Onder bepaalde voorwaarden kan je premies aanvragen voor individuele werken, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor hoogrendementsglas in je PVC ramen (ter vervanging van enkel glas of gewoon dubbel glas). Nieuwe ramen zijn een slimme investering: de waarde van je woning schiet de hoogte in, je bespaart op energie- en onderhoudskosten én bovendien heb je recht op enkele premies.

Verder biedt de Vlaamse regering nog een renovatiepremie aan voor ramen en deuren van een woning ouder dan dertig jaar en een verbeteringspremie, voor het buitenschrijnwerk, voor woningen ouder dan vijfentwintig jaar indien ze ook minstens een dubbele beglazing omvat.

De kosten voor het plaatsen van kozijnen zijn ongeveer gelijk aan de prijs voor de kunststof kozijnen zelf. Wanneer je ramen en deuren laat plaatsen heb je wellicht aanspraak op de Vlaamse renovatiepremie. De renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde factuur met het maximum van €10.000. Om op de kosten te besparen is er in Vlaanderen nog een mooie premie voor PVC ramen en deuren.

Premies Ramen Prijs
netbeheerder€8 – 12 per m²
Renovatiepremie15% tot 30% van factuurbedrag (maximaal €10000)
Totaalrenovatiebonus€1000 tot 5000