Tips om inbraak te voorkomen

Woninginbraak in Vlaanderen komt erg vaak voor. In 2018 zijn er meer dan 20000 woninginbraken geregistreerd door de politie. Hiermee is woninginbraak veruit het meest geregistreerde feit in 2018 in Vlaanderen.

Wij zetten in dit artikel alles voor je op een rijtje zodat inbrekers niet eens een poging zullen wagen om bij jou binnen te komen.

Inbraakpreventie

Zonder actuele inbraakpreventie kunnen inbrekers op eenvoudige wijze in uw woning komen, zelfs als de woning op slot is en binnen 1 minuut. Met een veilige ‘buitenschil’ van degelijke ramen en deuren met inbraak werend hang- en sluitwerk kan het meeste leed worden voorkomen. Door het plaatsen van SKG goedgekeurd hang- en sluitwerk neemt de kans op inbraak met 90% af.

U kunt zich wel voorstellen dat een goed beveiligde woning begint bij de juiste sloten op ramen deuren. Maak bereikbare ramen en deuren voldoende inbraak werend met goed hang- en sluitwerk dat voor minimaal 3 minuten vertraging zorgt. Als u zeker wilt zijn van een uitstekende inbraakpreventie kunt u ervoor kiezen om inbraakveilige sloten te laten plaatsen. De meeste inbrekers komen niet door de voordeur, zij komen via de ramen van uw woning of via de schuifpui die vaak niet goed beveiligd is.

Ook het plaatsen van goede sloten valt onder inbraakpreventie. Behalve het belang van goed hang- en sluitwerk en eventueel een alarmsysteem , vormt de omgeving een belangrijke factor bij het voorkomen van een woninginbraak. Naast goede sloten op ramen en deuren zou u ook het gebruik van een alarmsysteem in huis kunnen overwegen. Laat je woning controleren door een erkende slotenmaker voor een anti-inbraakadvies op maat. Zorg ook voor goede verlichting van de buitenzijde van uw woning, met name een inbraakpreventie licht in de buurt van ramen en deuren is verschrikkelijk belangrijk.  Door uw huis te voorzien van kwaliteit inbraakbeveiliging ben u helaas niet voor 100% van ongewenste bezoekers af. Wel herkennen inbrekers een goed beveiligd huis en wordt het voor hen zo onaantrekkelijk gemaakt om proberen in te inbraken.